Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

sütés-főzés

Aszalt paradicsom készítése házilag

2020. 08. 26. 12:46:12
Az aszalt paradicsom készítés egyszerű és többféleképpen is nekiláthatunk az elkészítésének. Ha van paradicsom, amiből már nem szeretnél paradicsomlevet, vagy paradicsompürét készíteni akkor ezt mindenféleképpen próbáld ki. Az olasz konyha egyik ízrobbanása, amit házilag saját magunk is elkészíthetünk.

Padlizsánkrém készítése, ahogy mi szeretjük

2020. 07. 02. 00:00:00
A padlizsánkrém elkészítése előtt beszéljünk egy kicsit magáról erről a … miről is? A padlizsán lila színe már önmagában is gyönyörű és egyedi. Valójában pedig botanikailag nem zöldség hanem gyümölcs. Tojásgyümölcs. Ha, pedig azt hisszük, hogy valami teljesen egzotikus dologról van szó, gyorsan eláruljuk, hogy a nadragulyafélék családjába tartozik, ahová a burgonya, paprika és paradicsom is. Így elég közeli a rokonság. A világ legnagyobb padlizsántermő országa pedig Kína, utána pedig India. Európában pedig Olaszország termel belőle a legtöbbet.